WordPress 2.6.1

Print Friendly, PDF & Email

WordPress 2.6.1
Bron: WordPress

WordPress logo (75 pix)De ontwikkelaars van WordPress hebben in de vorm van versie 2.6.1 een update aan de weblogsoftware gegeven. De nieuwe versie kan door te klikken op deze link als zip-bestand gedownload worden. WordPress wordt onder de gpl-licentie beschikbaar gesteld en kan naar eigen zeggen binnen vijf minuten op een systeem die voorzien is van Mysql en PHP gedraaid worden. Naast het bloggen is het ook mogelijk om WordPress door middel van plugins uit te breiden en een ander uiterlijk te geven door gebruik te maken van themes.

Nieuw in de 2.6.1-release van WordPress is de mogelijkheid om wijzigingen in de tekst van blogpostings per auteur te volgen. Op deze manier kan op eenvoudige wijze bijgehouden worden wie wanneer welke tekst heeft aangepast, maar ook kunnen op deze manier meerdere schrijvers aan een artikel werken. Ook is het mogelijk om vanaf een bookmark, genaamd ‘Press This’, direct een blogposting te schrijven, waarbij WordPress als het ware kan zien vanaf welke site op de boorkmark is geklikt. Als er op de Press This-bookmark is geklikt vanaf een Youtube-pagina dan maakt WordPress een nieuw artikel aan waarin de embed-code van het filmpje in is opgenomen.

Welke veranderingen de ontwikkelaars van WordPress in de nieuwe 2.6.1-versie hebben doorgevoerd, kan in dit document worden nagelezen. De ontwikkelaars hebben ook een video gemaakt waarin de belangrijkste nieuwe features worden uitgelegd:
Website Wordpress
Download http://wordpress.org/latest.zip