Andriod XBMC

Print Friendly, PDF & Email

Hier dan uiteindelijk het grote nieuws. XBMC voor Android is gisterennacht bekend gemaakt door de XBMC ontwikkelaars. Aan de port is ruim anderhalf jaar gewerkt achter de schermen. Oplettende mensen hadden er al iets van kunnen merken, want zo nu en dan werd een fix in de hoofdbranch doorgevoerd waar een Android kenmerk aan zat. Voor de minder oplettende; vandaag is het dus zo ver!

Met het bekend maken is ook de broncode vrijgegeven: https://github.com/xbmc/android

XBMC voor Android is een volledig werkende versie. Het is dus geen skin of remote, maar een volledig draaiende XBMC versie voor tablets, telefoons en setup boxen. De versie is wel behoorlijk aangepast, met Java en een aparte skin. Het zal nog behoorlijk wat tijd kosten om anderhalf jaar ontwikkeling weer terug te mergen met de XBMC hoofdbranch.

Over de hardware; Pivos heeft behoorlijk geinvesteerd in het XBMC team. Op de Pivos XIOS zijn alle testen gedaan, dus op deze machine/set-top-box is het beste resultaat te verwachten. Dat neemt niet weg de community nu aan de beurt is om zelf XBMC te gaan bouwen voor Android. In het begin zullen dat dus veel .apk packages zijn die worden verspreid. Een XBMC versie naar de Play store laat nog even op zich wachten. Hier zal mee begonnen worden als XBMC stabiel genoeg is.

Een demonstratie filmpje is hier te vinden:

Het volledige verhaal is hier te vinden: http://xbmc.org/theuni/2012/07/13/xbmc-for-android/

http://www.xbmcfreak.nl/