RIM verbetert Blackberry-platform

Print Friendly, PDF & Email

 

Het Canadese Research in Motion heeft op de Lotusphere 2008-beurs een update van zijn Blackberry-mailplatform aangekondigd. Nieuw is onder meer de mogelijkheid om Office-bestanden te bewerken.

Research In Motion (logo)Het bewerken en opslaan van Office-bestanden wordt mogelijk door de integratie van Documents to Go van Dataviz in de Blackberry-clientsoftware. Tot dusver konden Office-bestanden alleen worden geopend. De update maakt het ook mogelijk om e-mails die niet meer op de Blackberry staan, alsnog op de server te doorzoeken. Verder kan er voortaan eerst gecontroleerd worden of een collega beschikbaar is, alvorens een afspraak gepland wordt. Blackberry-gebruikers van bedrijven die werken met IBM’s Lotus Sametime of Live Communications Server van Microsoft krijgen na de update bovendien verbeterde adresboekintegratie, en ‘click-to-call’- en ‘convert-to-call’-functionaliteit.

Systeembeheerders zullen blij zijn met de nieuwe beheer- en beveiligingsmogelijkheden. De Blackberry-infrastructuur kan beter in de gaten gehouden worden en voor het updaten van Blackberry’s kan wifi gebruikt worden. Ook kan voortaan vooraf bepaald worden welke programma’s gebruik van gps mogen maken, en hoe lang de Blackberry bluetooth-connecties mag accepteren. De update voegt verder ondersteuning toe voor extra api’s van Java Micro Edition. De update voor Blackberry-telefoons en de Blackberry Enterprise Server komt beschikbaar in de eerste helft van 2008.