OpenSUSE brengt eerste release candidate 12.1 uit

Print Friendly, PDF & Email

OpenSUSE heeft de release candidate voor versie 12.1 van de gelijknamige Linux-distributie uitgebracht. OpenSUSE 12.1 bevat onder andere Gnome 3.2 en Linux-kernel 3.1, en krijgt ondersteuning voor Googles programmeertaal Go.

In de release candidate van OpenSUSE 12.1 zijn tal van pakketten voorzien van een update. Naast de laatste Gnome-release, de standaarddesktopomgeving van OpenSUSE, is de kernel bijgewerkt naar de courante versie 3.1. Ook KDE is geüpdatet; Plasma Workspaces draagt versienummer 4.7.

Opvallend is de aanwezigheid van Go, een experimentele programmeertaal die twee jaar geleden door Google werd geïntroduceerd. Daarnaast heeft het OpenSUSE-team de laatste release van de Calligra Suite voor de KDE-desktop meegenomen.

Het bootproces is volgens OpenSUSE in versie 12.1 verder geoptimaliseerd door de introductie van de Grub2-bootmanager en de servicemanager Systemd. Nieuw is Snapper, een tool waarmee in combinatie met btrfs-partities data hersteld kan worden. OpenSUSE komt volgens de huidige planning op 16 november uit.