Novell bedankt Microsoft voor gestegen Linux-omzet

Print Friendly, PDF & Email

De omzet van Novell is de afgelopen drie kwartalen met 243 procent gestegen. Volgens het Linux-bedrijf is deze sterke groei vooral te danken aan de overeenkomst die bijna een jaar geleden met Microsoft werd aangegaan.

Microsoft-Novell logo-mixJustin Steinman, marketingdirecteur bij Novell, heeft laten weten dat de Linux-omzet van zijn werkgever is gestegen naar 100 miljoen dollar gedurende de eerste drie maanden van het huidige fiscale jaar.

Volgens Steve Harris, als senior sales director voor open source werkzaam bij Novell, is de omzettoename een zichtbare bevestiging dat de samenwerking tussen Microsoft en Novell vruchten afwerpt. Bovendien legitimeert het verdere investeringen om de interoperabiliteit tussen Windows- en Linux-systemen te vergroten, aldus Harris.

Eerder deze maand hebben Microsoft en Novell een gezamenlijk laboratorium voor softwareontwikkeling geopend. In het bijna 250 vierkante meter grote gebouw zal een groep ontwikkelaars van beide bedrijven gaan werken aan oplossingen die de interoperabiliteit van Windows Server en Suse Linux Enterprise moeten vergroten. Er zal met name gewerkt worden aan integratie van ldap-directory’s, virtualisatie, bestandsformaten en systeembeheer.