Novell kondigt SUSE Linux Enterprise 11 Service Pack 1 aan

Print Friendly, PDF & Email

Novell lanceerde vandaag op BrainShare Amsterdam Service Pack 1 van SUSE Linux Enterprise 11. De hypervisor KVM is volledig ondersteund en Xen heeft een upgrade naar versie 4.0 gekregen. Verder zijn de kernel en de belangrijkste desktopapplicaties vernieuwd.

SUSE Linux Enterprise 11 krijgt in zijn eerste service pack een bredere ondersteuning voor virtualisatie. Xen heeft een upgrade naar versie 4.0 gekregen, waardoor de performance van virtuele I/O heel wat verbeterd is. Voor het eerst biedt Novells enterprise Linux-distributie ondersteuning voor de hypervisor KVM, die als technology preview verscheen in SLE11.

Virtualisatie

Zowel KVM als Xen zijn ondersteund voor de volledige levenscyclus van SLE11, aldus Markus Rex, senior vice president en general manager van Open Platform Solutions bij Novell: ‘We geloven in de kwaliteit van beide hypervisors. Xen is langer in de markt en dus al meer uitgerold, maar ook KVM is production-ready. We willen onze gebruikers de keuze geven.’ Tot slot biedt service pack 1 ook Linux-integratiecomponenten voor Hyper-V.

Nieuwe kernel

De Linux-kernel heeft een upgrade gekregen van 2.6.27 naar 2.6.32, die de RAS-features ondersteunt in de Intel Xeon 7500 en 5600 processoren, zoals MCA-recovery, verbeterde MPIO-hardwareondersteuning, hardwareversnelling voor cryptografische functies, en Intel Rapid Storage Technology voor software RAID.

What else is new

Ook op het vlak van high-availability zijn er nieuwigheden, zoals ondersteuning voor metro area clusters, eenvoudige node recovery met ReaR (Relax and Recover) en nieuwe beheertools zoals een clustersimulator en webgebaseerde interface.

Op de desktop zijn ondersteuning voor audio en Bluetooth verbeterd, en hebben Firefox, OpenOffice.org en Evolution een upgrade gekregen naar hun nieuwste versie. Evolution heeft nu verbeteringen aan MAPI voor een betere interoperabiliteit met Microsoft Exchange.

De service packs voor SUSE Linux Enterprise Server, Desktop, High-Availability Extension, Point of Service en Virtual Machine Driver Pack zijn beschikbaar op 2 juni. Het subscription model is flexibeler geworden. Zo kun je vanaf SP1 technische support voor elke service pack krijgen gedurende de hele levenscyclus van SUSE Linux Enterprise.