VMware biedt virtualisatie op usb-stick of portable hdd

Print Friendly, PDF & Email

VMware heeft vandaag de publieke bètatest van ACE 2 Enterprise aangekondigd. Een van de nieuwe features van dit product is de mogelijkheid om een virtuele machine vanaf een usb-stick te draaien in de meegeleverde VMware Player.

Usb-stick met VMware ACE 2 Enterprise ACE, wat staat voor ‘assured computing environment’, kan gebruikt worden voor het creëren en beheren van virtuele machines. Deze vm’s kunnen zo nodig voorzien worden van policy’s op onder meer het gebied van netwerk-, hardware- en datatoegang. De op deze wijze ontwikkelde virtuele machine kan vervolgens uitgerold worden, zodat iedere gebruiker alleen de toegang heeft die hij nodig heeft. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk de laptop van ingehuurde medewerkers te voorzien van een virtuele machine die na de detacheringsperiode automatisch stopt met werken. ACE 2 Enterprise is onder andere voorzien van nieuwe monitorings- en beheersfeatures, om de voornoemde functionaliteit gemakkelijker te maken.

Een andere nieuwe feature is de mogelijkheid om een via ACE 2 aangemaakte virtuele machine op een usb-stick of een portable harde schijf te plaatsen en via bijvoorbeeld VMware Player te draaien. Hierdoor is het niet langer per se noodzakelijk om de ACE 2-software geïnstalleerd te hebben, om toch een virtuele desktop met bedrijfseigen applicaties te kunnen gebruiken bij bijvoorbeeld een klant. Verder biedt dit bètaproduct verbeterde support voor 64-bit pc’s, ondersteuning voor usb 2.0 en wordt nu ook Windows Vista als host-OS ondersteund. De bètaversie van VMware ACE 2 Enterprise is per direct te downloaden en naar verwachting zal ergens in het tweede kwartaal de final versie op de markt gezet worden. Prijzen zullen op dat moment bekendgemaakt worden.