OpenSUSE 12.2 Milestone 2 is voorzien van Linux-kernel 3.3

Print Friendly, PDF & Email

De ontwikkelaars van openSUSE hebben de tweede milestone van versie 12.2 uitgebracht. De aankomende versie bevat onder andere de recent uitgebrachte Linux-kernel 3.3 en bevat ook Grub2 als standaard bootmanager.

openSUSENaast de keuze om Grub2 voortaan als bootmanager in te zetten, is openSUSE 12.2 ook voorzien van Plymouth; een splashscreen dat tijdens het bootproces wordt getoond. Ook maken Spice, een opensource-protocol voor het delen van desktops die in virtuele machines draaien, en het voor multitouch geschikt gemaakte X Server 1.12 onderdeel uit van de tweede milestone.

De ontwikkelaars hebben in openSUSE de laatste Linux-kernel opgenomen. Versie 3.3 bevat onder andere diverse aanpassingen die eerder door Google-developers voor het Android-platform zijn ontwikkeld. Vermoedelijk zal de final release van openSUSE ook versie 4.7 van de GNU GCC-versie bevatten, al moet daar nog het nodige werk voor verzet worden. Verder wordt er nog hard gewerkt aan een ARM-versie van de Linux-distributie.

OpenSUSE 12.2 krijgt de beschikking over Razor-Qt, een desktopomgeving die is gebaseerd op het Qt-framework en ook op tragere hardware goed zou presteren. KDE zal een update krijgen naar versie 4.8, beter bekend als de KDE Software Compilation, terwijl de tweede milestone een ontwikkelrelease van Gnome 3.3.x bevat. De final release zal vermoedelijk Gnome 3.4 bevatten.

Hoewel de tweede milestone met enkele weken vertraging op het schema is uitgebracht, zijn de ontwikkelaars nog steeds voornemens om vast te houden aan de oorspronkelijke roadmap. Daarin is te lezen dat er nog twee milestones zullen verschijnen, gevolgd door een bèta en twee release candidates. Op 11 juli zou de officiële release van openSUSE 12.2 moeten plaatsvinden.